Keresés

RUBI ECD 2in1 gyémántlapátok – a burkoló mindenes segítői

A RUBI ECD 2in1 SUPERPRO többcélú gyémántcsiszoló pengékről szóló cikk.

2017 végén a RUBI bevezette az ECD sorozatú gyémántkereket. A tárcsa egyedülállóan többcélú, kétoldalas galvanizált gyémántkezelt lapátoldalakból álló tárcsa. Ez a kialakítás lehetővé teszi akülönböző anyagok száraz vágásáta felületek csiszolása közben anélkül, hogy a pengét cserélni kellene, így egy 2in1 terméket kapunk. Alkalmas olyan anyagokhoz, mint a különböző természetes kőburkolólapok vagy 25 mm-nél kisebb vastagságú kerámiaanyagok. A penge és a SUPERPRO penge kiváló minősége előfeltétele a tiszta és kiváló minőségű vágás és felületkezelés elérésének. Ez a 2in1 funkcionalitás időt és fáradságot takarít meg Önnek a pengék cseréjekor, valamint magának a vágásnak a során.

Az M14-es menetes csatlakozásnak köszönhetően az ECD tárcsa közvetlenül csatlakoztatható sarokcsiszolókhoz. A tárcsa kétféle átmérőben kapható nálunk: Ø115 és Ø125 mm.

A RUBI ECD 2in1 SUPERPRO pengék előnyei

Az ECD gyémánttárcsa galvanizált réteggel rendelkezik, így a vágás vagy csiszolás során keletkező rezgések jelentősen megszűnnek, így könnyebben érhet el kiváló minőségű és precíz felületet.
Az alkalmazott anyagok sokfélesége (csempe, kőzet, porcelán, márvány, gránit stb.) és a csempézés és vágás során felmerülő különböző helyzetek (egyenes vágások, ferde vágások, felületkezelés stb.) professzionális szerszámokat igényelnek, amelyeknek ez az ECD univerzális penge megfelel.


Ráadásul az a tény, hogy a penge kétoldalas, növeli a teljesítményét és a tartósságát.

Videó a RUBI ECD 2in1 SUPERPRO lemezekről

Miért nem fordítható minden penge?

A biztonságos munkavégzés érdekében a penge rögzítőcsavarjai süllyesztve vannak, ami biztosítja a penge külső élének tökéletes síkját, és azt is, hogy a csavarok ne sérüljenek meg a csiszolás során. A tárcsa mindkét oldalának használata miatt a RUBI két rögzítőfurat-készletet tartalmaz, és ezt a fordulatot csak egyszer lehet megcsinálni!

RUBI ECD 2in1 SUPERPRO munka közben
Vágás ECD kerékkel balra, csiszolás jobbra

Megkérdezheti, hogy ha a kétoldalas penge olyan kényelmes a munkához, akkor miért csak egyszer tudjuk elforgatni, és miért nem gyakrabban?

Az ok, amiért az orsót csak egyszer lehet elforgatni, a RUBI által nagyon komolyan vett biztonsági szempontok miatt van. A RUBI a penge súlyának csökkentése és egyúttal a vágás során keletkező hő elvezetésének megkönnyítése érdekében ezt a pengét alumíniumból készült tartóval tervezte.
Ha a tárcsa gyémántlemezét ismételten fel- és leszerelnék, a csavarházak idővel elveszítenék a szükséges nyomatékot, és fennállna a tárcsa használatakor a szétkapcsolódás veszélye. Emiatt a RUBI nem kínálja a gyémántlemezes tárcsalemezt csereként.

A RUBI a gyémántcsiszolók széles választékát gyártja, de az ECD-csiszolók sokoldalúságuk, tartósságuk, valamint a költség-, munka- és időmegtakarításuk miatt az egyik különösen érdekes termék.

Loading

További cikkek