Keresés

RUBI ECD 2in1 gyémántlapátok – a burkoló mindenes segítői

A RUBI ECD 2in1 SUPERPRO többcélú gyémántcsiszoló pengékről szóló cikk.

2017 végén a RUBI bevezette az ECD sorozatú gyémántkereket. A penge egyedülálló a többcélú pengéje miatt, amely kétoldalas, gyémántokkal galvanizált pengeoldalakból áll. Ez a kialakítás lehetővé teszi a különböző anyagok száraz vágását, miközben csiszolja a felületeket anélkül, hogy a pengét cserélnie kellene, így egy 2in1 terméket kap. Alkalmas olyan anyagokhoz, mint a különböző természetes kőburkolólapok vagy 25 mm-nél kisebb vastagságú kerámiaanyagok. A penge és a SUPERPRO penge kiváló minősége előfeltétele a tiszta és kiváló minőségű vágás és felületkezelés elérésének. Ez a 2 az 1-ben funkció időt és energiát takarít meg a pengék cseréjénél és a vágásnál.

Az M14-es menetes csatlakozásnak köszönhetően az ECD közvetlenül csatlakoztatható sarokcsiszolókhoz. A tárcsa kétféle átmérőben kapható üzletünkben: Ø115 és Ø125 mm.

A RUBI ECD 2in1 SUPERPRO pengék előnyei

Az ECD gyémánttárcsa galvanizált réteggel rendelkezik, így a vágás vagy csiszolás során keletkező rezgések jelentősen megszűnnek, így könnyebben érhet el kiváló minőségű és precíz felületet.
Az alkalmazott anyagok sokfélesége (csempe, kőzet, porcelán, márvány, gránit stb.) és a csempézés és vágás során felmerülő különböző helyzetek (egyenes vágások, ferde vágások, felületkezelés stb.) professzionális szerszámokat igényelnek, amelyeknek ez az ECD univerzális penge megfelel.

Ráadásul az a tény, hogy a penge kétoldalas, növeli a teljesítményét és a tartósságát.Miért nem fordítható minden penge?

A biztonságos munkavégzés érdekében a penge rögzítőcsavarjai süllyesztve vannak, ami tökéletes síkot biztosít a penge külső élén, és azt is biztosítja, hogy a csavarok ne sérüljenek meg a csiszolás során. A korong mindkét oldalának használata miatt a RUBI kétféle rögzítőfuratot tartalmaz, és ezt a fordulatot csak egyszer lehet elvégezni!

Megkérdezheti, hogy ha a kétoldalas penge olyan kényelmes a munkához, akkor miért csak egyszer tudjuk elforgatni, és miért nem gyakrabban?

Az ok, amiért az orsót csak egyszer lehet elforgatni, a RUBI által nagyon komolyan vett biztonsági szempontok miatt van. A penge súlyának csökkentése és a vágás során keletkező hő elvezetésének megkönnyítése érdekében a RUBI ezt a pengét alumínium tartóval tervezte.
Ha a tárcsa gyémántlemezét ismételten fel- és leszerelnék, a csavarházak idővel elveszítenék a szükséges nyomatékot, és fennállna a tárcsa használatakor a szétkapcsolódás veszélye. Emiatt a RUBI nem kínál gyémánttárcsás lemezt pótlásként.

A RUBI a gyémántcsiszolók széles választékát gyártja, de az ECD-csiszolók sokoldalúságuk, tartósságuk, valamint a költség-, munka- és időmegtakarításuk miatt az egyik különösen érdekes termék.

Ez a cikk a profiobkladac.sk-val együttműködésben készült.

Loading

További cikkek