Keresés

Hogyan élezzen egy gyémántpengét saját maga?

Gyakran kérdezik tőlünk, hogyan lehet újraéleszteni egy tompa gyémántkereket, ha az már nem akar vágni? Az egyik lehetőség a penge szakszerű élezése. Mi van azonban, ha éppen egy építkezésen dolgozik, kevés az idő, és a csempék vagy csempék vágására szolgáló penge tompa lett. Egyszerű és hatékony megoldást kínálunk Önnek.

Hogyan lehet feléleszteni egy tompa lemezt

1. Ha az elektromos gyémántvágót csempéhez és kőhöz nagyon gyakran használjuk, vagy nagyon kemény anyagok vágására, a gyémántpenge egyszerűen időről időre eltompul. A penge nem vágja tovább az építőanyagot, ekkor a munkát le kell állítani, és a további sérülések elkerülése érdekében a pengét meg kell élezni.

2. A gyémántpengék tisztításához és csiszolásához kerámiablokkot kell szállítani. Ez a gyémántpenge élének élesség visszaállítására szolgál. Ilyen kerámia blokkot talál a kínálatunkban, és az ára 10 € körül van. Többféleképpen használható, és minden olyan építőnek ajánljuk, aki gyakran dolgozik elektromos csempevágóval.

Kerámia blokk a penge csiszolásához és élezéséhez

3. A vágógépen lévő pengét úgy kell megállítani, hogy az ne tudjon elmozdulni. Ezután a kerámiatömböt a vágókorong útjába helyezzük, és a vízhűtést egyharmadára csökkentjük.

4. Engedje le a vágókorongot, és mindkét kezével óvatosan nyomja a kerámiatömböt a kerék felé. A vágókorongot beleégetik a kerámiatömbbe. Vigyázzon, hogy ne fűrészelje át a kerámiatömböt, hanem csak olyan mélyen reszelje, mint a vágókorong vágóéle.

5. A kerámiatömb óvatos terelésével irányíthatjuk a penge élezését, ahogy a videón látható. Ez az eljárás többször is megismételhető a penge lehető legjobb élességének elérése érdekében.

6. Ezután visszaállítjuk az elektromos fűrészt az eredeti állapotába – elengedjük a vágófejet, bekapcsoljuk a vízhűtést teljes mértékben, és megpróbáljuk átfűrészelni a vágott anyagot. Ha helyesen végezte, a gyémántpengét meg kell élezni.

A csatolt videóban megtekintheti a gyémántlemez helyreállításának teljes folyamatát.

Kínálatunkban a nedves vagy száraz vágáshoz használható gyémánttárcsák széles választéka található. A gyémántlapokat közvetlenül a CARAT, Rubi, Solga Diamant vagy Sima neves gyártóktól kínáljuk. A kerekeket különböző anyagok vágására tervezték. Kínálatunkban mindenki számára van valami. Ezenkívül kínálunk kerámia blokkokat tisztító- és csiszolókorongokhoz.

Ez a cikk a www.profiobkladac.sk címmel közösen készült.

Loading

További cikkek